SİVAS / MERKEZ - Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER okulumuzu ziyaret etti.

İdarecilerimiz ile görüşen ve okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürümüz daha sonra sınıfları ziyaret ederek YKS sınavına girecek öğrencilere başarı dileklerini iletti. Sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerimiz ile bir araya gelen Necati Yener, öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

May

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'Peygamberim Önderim Hadis Ezberleme Yarışması' ödül töreni İstanbul’da yapıldı. Türkiye'de eğitim gören uluslararası imam hatip lisesi öğrencileri için düzenlenen 40 hadis ezberleme yarışmasının ödül töreni, İbn Haldun Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn.Nazif YILMAZ, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah CEYLAN, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla ARKAN, "Eyüp Sultan Hazretlerinden Kırk Hadis" kitabının yazarı Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn.Nazif YILMAZ konuşmasında hadisleri öğrencilere nasıl ezberletiriz diye bir çaba sarf ettiklerini belirterek, ortaokul ve lise düzeyinde imam hatipliler için hadisler seçerek 40 hadis yarışmasını düzenlediklerini anlattı.Uluslararası imam hatipliler arasında yapılan yarışmanın ilk olduğunu belirten ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Enes Abdurrahman HİBE, çevrim içi ve dijital uygulama üzerinden gerçekleştirilen yarışmaya katılan 1606 öğrencinin 20 saniyede soruları cevapladığını aktardı.Törende Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN, Ebu Eyyüb el-Ensari hakkında kapanış konuşması yaptı.

Yarışmada dereceye giren ilk 20 öğrenci ve danışman öğretmenlerine hediyeleri takdim edildi. Öğrencilerimizden dördüncü olan Zaid Eid hediyesini Başakşehir Kaymakamı Sn. Uğur TURAN’dan aldı. Öğrencimiz Adan Abdi Hassan on üçüncü, Aly Aly on beşinci oldu. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen danışman öğretmenimiz Ayşe COŞAR’a teşekkür ediyoruz.

May

Şube Müdürümüz Sayın Eyüp DURNA okulumuzu ziyaret ederek bayrak törenine katıldı.Sayın DURNA okulumuz öğretmenleriyle gerçekleştirdiği sohbette YKS sınav süreci ile DYK hakkında bilgi alış verişinde bulundu.Okul müdürümüz sayın Fatih TAŞDEMİR kurslar hakkında bilgilendirme yaparken Şube Müdürümüz Sayın Eyüp DURNA'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredat ve EBA ve ÖBA sisteminin  öğretmenlerimiz tarafından aktif olarak kullanılması ve öğrencilere tanıtımının yapılarak takibinin yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Nis

Toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması ve bu değerlere karşı duyarlılık oluşturulması amacıyla uluslararası öğrencilerimizle meslek dersleri öğretmeni Murat KÖNGÜL tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda yer alan şehitlik ziyart edilmiştir.

Nis

Meslek Dersleri öğretmenimiz Servet ŞAHİN rehberliğinde sabah namazını tarihi Ulu Camii'de eda eden öğrencilerimiz  22. kitap tahlilini Üstad Necip Fazıl'ın "ULU HAKAN İKİNCİ ABDÜLHAMİD HAN" adlı eseriyle tarihi Susamışlar Konağı'nda gerçekleştirdi.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri okuma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ağu

Okulumuzda sürdürdüğümüz sayısız projeden yalnızca birisi olan Oku-Yorum Projesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı faaliyet planı başarıyla yerine getirildi. Yıl boyunca Din Kültürü Öğretmenimiz Servet Şahin ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Hayrettin Avan tarafından iki farklı grup halinde yapılan çalışmaların ve görsellerin yer aldığı raporun teslim edilmesiyle birlikte bu yılki faaliyetlerin başarıyla sonuçlandırıldığı görüldü. Oku-yorum Projesi kapsamında öğrencilerimizin oluşturduğu kitap gruplarına katılımın sağlanması ile üstat Sezai Karakoç başta olmak üzere pek çok yazarımızın değerleri eserlerinin öğrencilerimizle buluşması sağlanarak kitap tahlilleri öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirildi. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için yapılacak çalışmalar ile okutulacak ve tahlili yapılacak kitapların belirlenmesi ve teminine yönelik çalışmalara başlanmıştır.