SİVAS / MERKEZ - ULUSLARARASI ŞEHİT M. MURAT ERTEKİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

GÖRÜŞ VE YORUM

Nis

Toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması ve bu değerlere karşı duyarlılık oluşturulması amacıyla uluslararası öğrencilerimizle meslek dersleri öğretmeni Murat KÖNGÜL tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda yer alan şehitlik ziyart edilmiştir.

Nis

Meslek Dersleri öğretmenimiz Servet ŞAHİN rehberliğinde sabah namazını tarihi Ulu Camii'de eda eden öğrencilerimiz  22. kitap tahlilini Üstad Necip Fazıl'ın "ULU HAKAN İKİNCİ ABDÜLHAMİD HAN" adlı eseriyle tarihi Susamışlar Konağı'nda gerçekleştirdi.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri okuma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ağu

Okulumuzda sürdürdüğümüz sayısız projeden yalnızca birisi olan Oku-Yorum Projesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı faaliyet planı başarıyla yerine getirildi. Yıl boyunca Din Kültürü Öğretmenimiz Servet Şahin ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Hayrettin Avan tarafından iki farklı grup halinde yapılan çalışmaların ve görsellerin yer aldığı raporun teslim edilmesiyle birlikte bu yılki faaliyetlerin başarıyla sonuçlandırıldığı görüldü. Oku-yorum Projesi kapsamında öğrencilerimizin oluşturduğu kitap gruplarına katılımın sağlanması ile üstat Sezai Karakoç başta olmak üzere pek çok yazarımızın değerleri eserlerinin öğrencilerimizle buluşması sağlanarak kitap tahlilleri öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirildi. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için yapılacak çalışmalar ile okutulacak ve tahlili yapılacak kitapların belirlenmesi ve teminine yönelik çalışmalara başlanmıştır.